Magisch Drenthe Magazine nu ook in het Duits

22-12-2014

Vol trots heeft Miranda Pathuis namens stichting ToReCo het eerste exemplaar overhandigd aan Helga Eberhard van de VVV Nordhorn. Het 52 pagina’s tellende glossy magazine neemt Duitse bezoekers mee door Magisch Drenthe. Veel activiteiten en belevingen in de gemeente Coevorden komen in het magazine aan de orde. Tevens is er een duidelijk overzicht van de overnachtingsmogelijkheden toegevoegd. Stichting ToReCo verspreidt het magazine in het grensgebied en is aanwezig op Ferienmesse Camping und Reise in Essen. Helga Eberhard is ook van mening dat dit magazine een waardevolle toevoeging is aan het toeristisch aanbod in de grensstreek.

De Duitse markt is de laatste jaren niet optimaal bediend en volgens Miranda Pathuis is dit spijtig. Dankzij de prominente aanwezigheid van Zuidoost-Drenthe op de Landesgartenschau in Papenburg is gebleken dat veel Duitsers Drenthe niet kennen, maar er wel voor openstaan. Met dit magazine rekent Stichting ToReCo op een groter aantal Duitse bezoekers.
 

Enthousiasmeren

Het magazine is bedoeld om de lezers te enthousiasmeren voor Magisch Drenthe, zodat zij daadwerkelijk naar Magisch Drenthe komen om een dagje te wandelen, te fietsen of een evenement te bezoeken of hier een vakantie te houden. Magisch Drenthe heeft zowel voor de Duitse jonge gezinnen en de actieve ouderen voldoende te bieden.
 

Europese bijdragen

Het Duitse magazine is mogelijk gemaakt dankzij Europese bijdragen (INTERREG IV A Programma Deutschland Nederland) uit een grensoverschrijdend project GrensToerist 2.0. Dit project richt zich op het verbeteren van de toegankelijkheid en het ontwikkelen van nieuw toeristisch aanbod. Daarnaast is de informatie in het Stedelijk Museum Coevorden vertaald in het Duits en is het Stadtmuseum Nordhorn vanaf 2015 te beluisteren en te ontdekken in het Nederlands.

Het project Grenstoerist 2.0 wordt in het kader van het INTERREG IV A progfamma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door gemeente Coevorden, Stadt Nordhorn. Stedelijk Museum Coevorden, Stadtmuseum Nordhorn, VVV Nordhorn en Stichting ToReCo. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de Euregio. bron( huis aan huis Coevorden)

terug